Göran Adlén intervjuar Johan Ronnestam om framtidens kommunikation i TrendTV

För ungefär 11 år sedan gick jag in genom dörrarna på IHM business school för att stärka min kunskap inom strategisk marknadskommunikation. Året var 1998 och jag arbetade på Framtidsfabriken med koncept för kunder som Nike Europe, Vattenfall, Bredbandsbolaget, Expressen mm.
Ledda av Jonas Birgersson, mer känd för allmänheten som mannen i orange Helly Hansen fleece tyckte jag att vi hade bra koll på vilka trender som lurade runt hörnet. Nu 11 år senare vet jag att vi hade bra koll men helt fel uppfattning om hur fort trender verkligen slår igenom. Först idag kan jag säga att jag har någorlunda bra koll på vilka trender som lurar som hörnet och det beror mycket på att jag i mer än 15 år försökt mig på att förutspå dem och för varje år kommit ett steg närmre känslan för när och hur en trender.
När jag studerade på IHM träffade jag Göran Adlén. Under mina två år där hade vi honom då och då som lärare och sedan hade jag förmånen att få honom som examinator. Redan då delade jag och Göran stor passion för prylar, trender, teknologi och kommunikation. Vi har under åren sen dess sporadiskt hållit kontakt och stött på varandra här och där.
Nu 11 år senare är jag därför extra glad att få möjligheten att vara med när Göran sänder TrendTV. Det här nya programformatet som sänds på nätet har hunnit gå 6 avsnitt och i senaste programmet är jag med. Inför det programmet gjorde Göran en intervju med mig. Resultatet blev strålande tyckte man och därför publicerades även intervjun i sin helhet. Med Görans tillstånd har ni just intervjun här.

TrendTV är ett strålande exempel på den demokratisering vi ser av media tack vare teknologi och internet. Göran producerar tillsammans med Minnesota Communications ett strålande TV program (vi kan sluta kalla saker på nätet för webb TV) som ger dig som tittare koll på de senaste samhällstrenderna. För så får man nog kategorisera programmet.Göran är och har alltid varit expert på att plocka upp signaler inom olika områden och översätta vad det här betyder för dig som marknadsförare och kommunikatör.
Så, om du är marknadsförare/kommunikatör, hoppa vidare till TrendTV och se till att du får information om framtida program.
psst. Det här här nog inte det sista ni ser av mig och Göran Adlén tillsammans 😉