Eniro – Tänk om, tänk nytt och tänk annorlunda

Svenska Eniro kämpar om svenska sökmarknaden. Google, Live och Yahoo visar dock inga tecken på att tappa allt för mycket trafik, särskilt om man sätter det i relation till den mängd traditionell reklam Eniro formligen sprutar ur sig? Någon som sett en annons på stan för Google?
Varför ser vi inte mer innovation kopplat till Sverige
Så här lär det bli så länge de Svenska sökmotorerna leker Följa John. Till skillnad från affärsverksamhet i den verkliga världen spelar inte lokal förankring ingen som helst roll per automatik, om man nu inte utnyttjar den förstås. Det är märkligt att se hur Eniro exempelvis inte gör större sak av att man faktiskt är ett Svenskt företag och är bäst i världen på Svenska sajter. (är man det? Inte en aning)
Hur som helst handlar det till sist om innovation. Om det ska finnas något som helst syfte för mig att besöka Eniro istället för Google måste man nog ta sig en ordentlig funderar på vad den USP’en är. ESP och ASP vill jag inte ens prata om. De gula tomtarna står mig upp i halsen.
Google vågar misslyckas
Google som är självklar ledare på området slutar dock inte att innovera. Självklart eftersom de har pengarna som behövs säger belackaren. Men faktum är att en hel del innovation som kommer ut ifrån Google inte kostar mer än att Eniro enkelt hade kunnat implementera den. Och dessutom vågar man släppa ut saker innan de är 100% klara (43% av Googles öppna tjänster är just nu i Beta). På så sätt når innovationen ut fortare och därmed före konkurrenternas.
Eniro, ni måste rikta om era mediainvesteringar
Om Eniro dessutom tog sina 40-50 miljoner (en gissning) i mediapengar och spenderade dem där de verkligen behövdes, på innovation, ja då borde vi se ett resultat någorlunda snart. Nu har i och för sig Eniro VD posten tagits över av Jesper Kärrbrink som mer eller mindre lämnade Svenska Spel för att reklambudgeten började dras in, detta på ännu ett företag som hade kunnat löst en stor del av sin kommunikation på andra sätt än att ösa ösa ösa ösa ösa ut pengar på media istället för att ösa ösa ösa ösa ösa ut pengarna på innovation.
Här är Google deras senaste iPhone applikation. Enkelt, välbehövt och innovativt. Tekniskt sätt är det här inga konstigheter. Vi fastnar ju alla i kundtjänst hos Svenska företag där vi får prata med robotar.


Posted

in

, , ,

by