Låt mig presentera the NEXT Event den 8:e oktober av Wednesday Relations i regi av Johan Ronnestam

TheNEXTevent_robot
Sedan några år tillbaka gör jag då och då gästspel hos Wednesday Relations, ett nätverk för marknadsförare. Där brukar jag ofta tala om internet och hur det påverkar företags och varumärkens sätt att kommunicera i framtiden.
Tidigt i våras fick jag frågan från Wednesday om jag inte kunde tänka mig ta ett lite större engagemang ihop med dem, de ville göra ett större event och fokusera ännu mer på framtidens kommunikation. Efter några sittningar satte vi idén om ett nytt typ av event som blandar talare med olika typer av dramaturgiska inslag. Resultatet blev The NEXT Event by Wednesday Relations i regi av Johan Ronnestam.
Jag är oerhört stolt och glad att få företräda Wednesday Relations och särskilt få möjligheten att starkt påverka talarlistan, själva eventet och även platsen för dagen.
Ett av mina första tankar var att talarlistan sätts ihop utifrån vad jag vill få fram under dagen, inte vilka som sponsrar eventet. Min känsla är att många större event kännetecknas av sponsrade event med sponsrade talare. Det ville jag undvika. Sponsorer tror jag vi får tag på ändå, det handlar ju först och främst om att positionera sig med innovation i det här fallet.
sodra_teatern_inhouse_the_next_event
Dessutom ville jag inte genomföra eventet på någon vanlig lokal. Varumärkeskommunikation handlar om känslor, så borde även The NEXT event uppfattas. Det kunde inte bli bättre än Södra Teatern vid Mosebacke. Klassisk lokal!
Ännu mer tacksam är jag över de talarna som inom loppet av minuter glatt tackade ja. Jag twittrade, ringde, mailade och facebookade runt och snart hade vi kommunikationsprofiler som Per Robert Öhlin, Stefan Hyttfors, Björn Alberts, Judith Wolst, Per Torberger, Elia Mörling ombord. Tillsammans med annorlunda inslag som Leo Razzak som företräder Fryshuset och fryshusandan samt en och annan hemlig gäst är jag övertygad om att den här dagen verkligen tillför något till den svenska event scenen.
Jag hoppas såklart att du som besöker min blog och arbetar med marknadsföring blir nyfiken. I så fall, hoppa vidare till Eventbloggen för The NEXT event och anmäl dig.