24 Hours Live. Sammanfattning, höjdpunkter och ett stort tack!

(This is a Swedish post covering the 24 Hours Live event in May earlier this year)
Tidigare i år, närmare bestämt i början av Maj, genomförde jag tillsammans med Göran Adlén årets kanske mest korkade eller geniala idé. Ett enkelt koncept. Vi skulle spendera 24 timmar non-stop i hotelbaren, något slags världsrekord?, på ett av sveriges coolaste hotel, Clarion Sign Hotel, och föreläsa om framtidens kommunikations och affärslandskap samt hur det kommer påverka vårt samhälle och oss människor. Vi kallade konceptet för 24 Hours Live.

Therese Reuterswärd fångar oss med sin’telefon’ någonstans från baren.
Som om det inte var nog övertalade vi vår gode vän och ‘thincasting’ expert Robin Danehav att sända hela eventet live över nätet vilket skulle ge oss möjlighet att interagera inte bara med publiken på plats utan också de som följde oss via nätet. Sagt och gjort. Robin riggade tillsammans med Petter Karlsson och satte sig bakom kamerorna.
Klockan 12:00 den 6:e maj slog vi på (live) strömmen för att sedan hålla låda 24 timmar i sträck. Utan att Sova. Utan att ta pauser. Bara tala oavbrutet.
När klockan ett helt dygn senare åter slog 12:00 kunde vi blicka tillbaka på 24 fantastiska timmar där mer än 3000 personer på olika sätt följt livesändningen som inte marknadsförts mer än via några blogginlägg samt någon enstaka Tweet dagarna innan. Vi var helt enkelt osäkra på om vi skulle orka prata oavbrutet i 24 timmar och vågade därför inte göra för stor sak av det hela.24 timmar efter att sändningen gick igång så kunde vi dock konstatera – vi höll oss vakna, enligt tittarna lyckades vi i stort sätt leverera intressant innehåll 24 timmar i sträck (nåja, det var kanske lite djupt där runt 5-tiden på morgonen) och Robin behöll skärpan och levererade sveriges, om inte världens längsta non-stop livesändning via Internet utan att byta personal.
Alla 24 timmarna finns nu upplagda som enskilda entimmes program på Blip. Hoppa gärna in där och titta. Jag själv vill här i blogposten särskilt lyfta fram några favoriter.

24 Hours 12:00-13:00 – Vad är 24 Hours och framtida möten.

Den första timmen – i vilken Göran Adlén och Johan Ronnestam efter visst teknikstrul som löstes på sekunder av Robin Danehav och Petter finner trygghet i formatet, talar om ångestdockor och Thailändska humöransikten, presenterar hur 24 Hours kom till, det framtida mötet och slutligen om att våga misslyckas.

 

24 Hours – 16:00 -17:00 – Framtidens skola.

När klockan slår 16 börjar diskussionen om de viktigaste människorna i världen – våra barn. Efter att Johan Ronnestam leder tittarna igenom sin bloggpost ‘Tänk om’ så förgyller Rickard Gatarski timmen med sin närvaro och sina tankar och Mattias Östmar förklarar vad som behöver ske för att skolan ska förändras. Det handlar om avskolning, skattebortfall, teknologi, kreativitet och barnarbete.

 

24 Hours 04:00 – 04:30 – Intervju med Jerry Silfwer

Timmen mitt i natten i vilken vi har äran att bjuda in och få samtala med Jerry Silfwer om framtidens PR och kommunikation. Jerry är Executive Digital Strategist på Whispr Group, Inc. New York samt superbloggare på Doktor Spinn.


Stort tack till dig Jerry för att du ställde up helt spontant efter vår inbjudan via Skype.
 

24 Hours 10:00 – 11:00 – Robin Danehav om Thincasting samt vi dissar etablerade branchmedia.

24 Hours börjar närma sig sitt slut. Vad vore bättre än att då gå igenom hur vi faktiskt lyckats öppna en temporär TV kanal och sända live 24 timmar i sträck med bara internetuppkoppling och digitalkameror. Robin Danehav intervjuas av Göran och Johan. Du som är sugen på att testa det här själv – missa inte det här avsnittet. Bruttolistan över vad som behövs hittar du här.

 

24 Hours 11:00 – 12:00 – Sammanfattning av 24 timmars livesändning också spontana presenter.

Sista timmen är kommen. Vi inleder med en mastodontsammanfattning av hela dygnet. Otroligt många lärdomar, fantastiskt engagemang, spännande diskussioner och några misslyckanden. Vi tar också 5 minuter var och reflekterar över vad vi individuellt tyckt om dygnet. När det så blir dags att gå av scen får vi celebert besök av Brit Stakston och Rickard Gatarski som har med sig spontana presenter och blommor. Otroligt rörande. Alla listorna som skrevs under dygnet hittar du här.

 
Resten av timmarna hittar du här på vår Blip kanal eller så slår du dig ner och tittar igenom alla 24 timmarna på en gång.

En snabb sammanfattning av saker som hände lite här och var.

Vi lade ut punkter på vår Posterous blogg efter varje timme eller ‘åsiktsblock’. Riktigt kul att se hur vi lärde oss saker under resans gång samt att vi blev bättre och bättre på att interagera med publiken.
Johan Lange bloggade både här och där. Malin Ströman tyckte vi såg fräscha ut efter en lång natt. Mera Business skrev en härlig blänkare. Och precis när nästan allt var slut, då dök även IDG upp. De traditionella aktörerna är inte helt insomnade 😉

Slutligen så vill jag rikta ett stort tack till Ludvig Lindblom (aka @internuts ) som tog det fantastiska initiativet att samla alla 3190! mentions på #24live som Twittrades under de 24 timmarna som vi höll på. Som om inte det vore nog så sammanställde han också statistik över Twittrandet. 3190 Tweets. 1467 stycken via Tweetdeck. Flest mentions mellan 20:00 och 21:00 på torsdagskvällen. @KarinTyden var flitigast med 111 stycken hashtags. Härlig konversation att titta tillbaka på.

Som RichardGatarski Twittrade ut. “#24live hade aldrig funkat utan en socialt medietränad (vad vi förr kallade) publik.”
(ps. Vi fick faktiskt klagomål. En gäst påpekade att om man satt och talade för människor skulle man inte hålla på och pilla med datorn samtidigt 😉
Tack för allt stöd! Tack Göran. Tack Robin. Tack Petter. Tack Clarion Sign Hotel som lät oss sitta där och babbla.